Kurser

Kurser hösten 2020

 


Kostnad för 10 gånger 800 kr, studenter betalar 500 kr. Enstaka besök 100 kr/gång.

 

OBS!

På grund av Corona så vet vi ännu inte hur dety blir med höstens kurser.

sdagar, steg 1. 18.00–19.30, steg 2. 19.45–21.15.

Praktikor:


Plats: Nacksta församlingshem, Sallyhillsvägen 11, Sundsvall.

 

Steg 1: (Denna kurs utgår denna termin)  18.:00-19.30

Den här kursen är till för dig som vill lära dig eller fortsätta att jobba med grunderna i argentinsk tango. Inga förkunskaper krävs. Vi arbetar mycket med att föra och följa, hållning och omfamning. Under kursens gång kommer vi att prova på bl.a. ångrasteg, korset, olika varianter av ochos och enkla giros. Vi rekommenderar att du även deltar vid praktikor för att kunna utveckla din dans.

 

Steg 2: 19.45-21.15

Den här kursen är till för dig som känner dig trygg med grunderna och vill fortsätta att slipa på detaljerna. Du börjar få bra balans och försöker anpassa din dans till musiken. Vi arbetar mycket med teknik och tempoväxlingar. Under kursens gång kommer vi bl.a. att prova på sacadas, boleos och dekorationer. Vi rekommenderar att du även deltar vid praktikor samt går kurser för externa lärare för att kunna utvecklas och hänga med i turerna.

 

Stöddansare

Deltagare från steg 2 är välkomna som stöddansare i steg 1. Din uppgift som stöddansare är att hjälpa kursdeltagarna med de övningar som lärarna går igenom. Vid ojämna par är det alltid stöddansare som i första hand ska stå över. Som stöddansare får du chansen att repetera grunderna och finslipa på din teknik. Steg 2 är enbart för kursdeltagare. 

 

Anmäl dig till NBV:

Telefon: 060-12 16 50 eller e-post: sundsvall@nbv.se

 

OBS! Vi vill att du anmäler dig till NBV även om du tidigare har gått våra kurser.

Parvis anmälda har förtur eftersom vi strävar efter jämna par på våra kurser. Dock tas singelanmälda givetvis in i turordning. Är du osäker på vilken kurs du ska välja, prata med Elisabet Ritzén, telefon 070-205 47 88

 

Prova på

När som helst under terminen är du välkommen att komma till våra kurser och prova på argentinsk tango.